Hout onderhouden

Je hebt eindelijk jouw perfecte houten vloer of houten droommeubelen gevonden. Je hebt het hout behandeld en helemaal geperfectioneerd naar jouw eigen smaak. Het heeft de perfecte kleur en het staat of ligt te pronken in je huis. Je bent er gigantisch trots op, maar nu moet je het hout goed onderhouden. Doe je dit niet, dan heb je er een stuk minder lang plezier van. Bij het goed onderhouden van het hout, kun je het hout na een aantal jaren ook met een gerust hart nog een andere kleur geven. Geniet van je houten vloer of meubelen en zorg voor goed onderhoud.

Krassen en vlekken

Hoe voorzichtig je ook bent, hoe goed je ook schoonmaakt, je kunt bijna niet voorkomen dat er wat met je houten vloer of houten meubelen gebeurd. Je moet namelijk ook leven in je huis en je kunt het hout moeilijk in plastic wikkelen. Gelukkig hoef jij je niet druk te maken om een kleine beschadiging, een lelijke, aanwezige kras of een kale plek. Met de Rubio Monocoat onderhoudsolie herstel je deze oneffenheden met alle gemak. Vind jij dat je kast, vloer, tafel, stoelen, trap of keuken een opfrisbeurt nodig heeft of wil je je hout schoonmaken? Aarzel dan niet en koop de Monocoat onderhoudsolie in de bijpassende kleur en laat het hout weer stralen als nieuw. Met onze onderhoudsproducten is het hout eenvoudig en snel te onderhouden. Daarnaast droogt het snel en is het binnen no-time weer als vanouds. Geef het hout die prachtige glans en natuurlijke uitstraling terug en koop de benodigde onderhoudsproducten.

Perfect herstellen van het hout

Een kras, vlek of een kale plek is natuurlijk hartstikke zonde. Het doet afbreuk aan het hout en de uitstraling ervan. Gelukkig zijn deze problemen snel opgelost met de Rubio Monocoat onderhoudsolie. Deze olie brengt het hout weer terug in zijn natuurlijke staat. De olie is duurzaam, bindt snel met het hout en geeft geen overlappingen. De overtollige olie wordt niet opgenomen door het hout en dat zorgt ervoor dat er geen rare diktes ontstaan. De olie heeft daarnaast maar een paar minuten de tijd nodig om in te trekken.

Voordelen van onderhoudsolie

Eén van de grote voordelen van onze onderhoudsolie is dat ze in heel veel verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Je combineert dus makkelijk de juiste onderhoudsolie met de kleur van jouw vloer. Welk hout je ook moet onderhouden, of dat nu het onderhoud is van geïmpregneerd hout of van teak hout, onze olies werken op alle houtsoorten. We hebben tevens universele onderhoudsolies die voor elke kleur geschikt zijn. Het maakt niet uit welke behandeling jouw vloer heeft gehad, de olie werkt en je brengt het makkelijk en snel aan. Je wrijft het uit met een doek en je krijgt een verrassend resultaat zonder kleurverschil. Verder kent het de volgende voordelen:

  • De olie haalt het beste in het hout naar boven.
  • Het brengt de kleur en glans direct terug.
  • Het is ideaal om plekken bij te werken en oppervlaktes op te frissen.
  • Er zijn vijf universele kleuren die geschikt zijn voor alle oppervlaktes.
  • Heb jij je vloer bewerkt met de Rubio Monocoat olie? Dan heb je voor de onderhoudsolie keuze uit 40 kleuren.

Om het optimale uit je hout te halen, is het belangrijk dat je het hout goed onderhoudt. Je kunt het onderhouden door gebruik te maken van onze olies. Laat jouw houten vloer of meubelen ook weer stralen!