Geef een beetje liefde aan je houten vloer

Die prachtige houten vloer, wat heb je er lang op gewacht en je hebt er even voor moeten sparen, maar nu is hij eindelijk daar. Hij ligt te pronken, te shinen en te schitteren in je huis. Je hebt voor het gemak niet gedacht aan het onderhoud van een houten vloer. Dat komt later wel. Je hebt je vloer en dat is het belangrijkste. Toch is het onderhoud van je vloer erg belangrijk. Je hebt de vloer namelijk met zorg uitgekozen, het past perfect bij de rest van je interieur en je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Je ontkomt er dan niet aan om je houten vloer goed te onderhouden.

Onderhoud van een houten vloer

In elke houten vloer kan een kras komen. Het maakt dus niet uit van welk hout jouw vloer is, onderhoud is erg belangrijk. Alle houten vloeren gaan gebukt onder een te hoge of juist een te lage luchtvochtigheid. Verder is het belangrijk dat je weet welke afwerking jouw houten vloer heeft. Het verschilt of jouw vloer is afgewerkt met olie, was of met lak. Onze voorkeur gaat naar de oliën van Rubio Monocoat en dan met name omdat deze zestig unieke kleuren bevat. Aangezien wij nogal eens van smaak wisselen en we onze periodes hebben dat we ineens wat anders willen, past deze olie perfect bij ons. Maar dat terzijde. Gebruik de volgende tips om je vloer mooi te houden, ongeacht welke afwerking jouw houten vloer heeft:

  • Stofzuig het liefst dagelijks je vloer.
  • Dweil zo nu en dan de vloer met speciale zeep voor het onderhoud.
  • Zorg dat je een deurmat bij de buitendeuren hebt liggen.
  • Plaats beschermende viltplaatjes onder je meubels. Mocht jij je meubels tijdens een feest verschuiven of je wilt gewoon een andere indeling, beschadig je de vloer niet.
  • Gebruik onderzetters voor je bloempotten.
  • Zorg voor de juiste luchtvochtigheid.

Heb jij jouw houten vloer bewerkt met een olie en heb je krassen of oneffenheden? Deze werk je makkelijk weg met een onderhoudsolie. Je doet er sowieso verstandig aan om je vloer af en toe te behandelen en het hout te onderhouden.

houten-tafel

Pimp je vloer

Trends veranderen en het is heel logisch dat jij graag met de trends mee veranderd. Je gaat echter niet om het jaar of om de twee jaar een nieuwe vloer aanschaffen. Gelukkig heeft Rubio Monocoat daar wat op gevonden. Het onderhoud van je houten vloer was nog nooit zo makkelijk en je geeft het binnen no-time een leuk kleurtje. Je hebt de keuze uit zestig verschillende kleuren. Je kunt je vloer een prachtige wit/grijze kleur geven of als je wat meer van een uitgesproken kleur houdt, kun je voor een rode kleur gaan. Je kunt je vloer zo vaak pimpen als je wilt, als je maar zorgt voor goed onderhoud. Geef dus een beetje liefde aan je vloer en onderhoud je houten vloer goed!